Activiteiten

In Toscane is veel te doen voor jong en oud. Hierbij wat tips (op alfabetische volgorde):

• Fiets huren
• Markten
• Openbaar vervoer
• Wijnproeverij

Fiets huren


Op sommige campings heb je al de mogelijkheid om fietsen te huren. Dit is meestal wel prijzig. Kun je geen fiets (meer) huren, ga dan naar 'Noleggio Cicli Arcobaleno' in Marina di Bibbona.
 

Aanbod

Ze hebben een ruim aanbod:
• € 5,- per dag ► city bike, stalen fiets, stalen MTB
• € 8,- per dag ► aluminium MTB
• € 15,- per dag ► elektrische fiets, race fiets
• € 9,- of € 14,- per dag ► familiefiets (5 of 8 pers)
• € 12,- of € 17,- per dag ► familiefiets elektrisch (5 of 8 pers)
Je kunt ook per uur of per week huren. Vraag gerust naar de speciale prijzen!
 

Reserveren

Om zeker te zijn dat je gewenste fiets aanwezig is, raden we je aan te reserveren.
Rita staat je graag te woord op 0039-3355422705.
 

Auto parkeren

Je kunt je auto gratis parkeren op Piazza delle Margherite in Marina di Bibbona.NAAR BOVEN

MarktenOp dinsdagochtend is er markt in Cecina. Dit is de grootste markt in de omgevingen een aanrader. Je vindt hier goedkope kleding, tasjes, sierraden, typisch Toscaanse vleeswaren, kaas, fruit, planten etc. De markt bevindt zich in het centrum, vlakbij het busstation.
Zondags is er een kleine markt in Cecina Mare aan de Viale della Repubblica.
 

Vlooienmarkt

Elke laatste zondag van de maand is er een vlooienmarkt in het autovrije gedeelte rondom de Piazza Francesco Domenico Guarrazzi van Cecina. Lekker neuzen of er nog iets moois tussen zit of lekker op een terrasje zitten in de zon, terwijl je naar andere mensen kijkt die voorbij lopen.
 

Parkeren

In Cecina zijn de parkeerplaatsen in het centrum soms vol. Vooral op dinsdagochtend vanwege de markt. Wil je niet een kwartier naar een parkeerplaatsje zoeken? Naast de Lidl vind je een grote gratis parkeerplaats. Op de kaart lijkt het centrum ver weg, maar het is slechts een paar minuten lopen. NAAR BOVEN

Openbaar vervoer
Wil je met openbaar vervoer door Toscane reizen? Dat kan en prijzen vallen mee.
 

Pisa reistip

Een voorbeeld: met de trein van Cecina naar Pisa duurt circa een half uur en kost circa € 6,- voor een enkele reis. Je stapt midden in het centrum van Pisa uit.

 

Florence reistip

Wil je toch liever met de auto naar Florence in het hoogseizoen? Dan raden we je aan om door te rijden tot Scandicci. Pak daar de tram vanuit Villa Costanza, max. € 2,- per persoon. 
Let op: de machine pakt alleen muntgeld en briefjes van € 5,- en € 10,-. 
 

Treintijden

Wil je met de trein naar Florence, Pisa, Lucca, Siena of een andere bekende stad? Kijk hier voor treintijden en tarieven. Buon viaggio!

NAAR BOVEN

 

Wijnproeverij


Net buiten Casale Marittimo vind je de wijngaard Pagani de Marchi. Een prachtige wijngaard om te zien. En ze hebben heerlijke wijnen. We hebben hier een wijnproeverij gedaan met vrienden en hun twee dochters van 10 en 12 jaar. Het was leerzaam, leuk & lekker. Dit laatste niet voor de dochters hè.

Eerst krijg je uitleg over hun bedrijf. Er staan Etruskische voorwerpen op de labels van de flessen, omdat ze in deze wijnvelden Etruskische opgravingen hebben gedaan. Dan vertellen ze hoe de wijnen gemaakt worden en nemen ze je mee naar de ‘wijnkelder’. Je mag alles zien. Zowel de houten wijnvaten als de modernere wijnvaten. Daarna mag je de wijnen proeven.

Wanneer je van tevoren reserveert, kun je hier trouwens ook een typisch Toscaanse antipasti bijbestellen. Na het proeven mag je op eigen gelegenheid nog door de wijnvelden lopen. Dat is echt schitterend. Het uitzicht, de mooie wijnranken, het prachtige weer… Genieten in Bella Toscana!

Adres: Via della Camminata 2, 56040 Casale Marittimo (PI), tel 0039-586-653016
Op zondag gesloten, maar mogelijkheid om te genieten van een wijnproeverij als je minimaal 1 uur van tevoren belt naar 0039-335 614 7000.

NAAR BOVEN