CAMPING-LA-CORSA

La Corsa 
 • 10 staanplaatsen
 • Uitzicht over Toscane
 • Struisvogels
 • Actief en/of rustig verblijf
 • 600 meter van pittoresk dorpje
 • Nabij Pisa, Lucca, Florence, Volterra, San Gimignano en Siena
 • 12 km van zandstrand
 


Camping La Corsa heeft slechts 10 staanplaatsen (alle voorzien van elektriciteit en water) en is vooral gericht op vakantiegangers die houden van natuur, rust, fietsen, wandelen, pittoreske dorpjes, cultuursteden én die dichtbij het strand willen verblijven.
 

Struisvogels

Deze agricamping is een voormalige struisvogelboerderij. Er worden nog 6 struisvogels gehouden op een afgeschermd gedeelte van de camping. Er zijn ook struisvogeleieren te koop. Dit en het prachtige uitzicht over het Toscaanse heuvellandschap maakt deze camping uniek. 

Ligging

La Corsa is gelegen op een heuvel met olijfbomen, bos en cipressen. Het ligt slechts 600 meter van de gezellige piazza (plein) in Guardistallo. Het is ook een goede uitvalsbasis om fiets- en wandelroutes, pittoreske dorpjes, cultuursteden en het strand te ontdekken.  


 

Staanplaatsen met uitzicht

De staanplaatsen zijn alle voorzien van water en elektra. Er zijn BBQ’s die je gratis mag gebruiken (behalve wanneer er een waarschuwing is voor bosbranden). Voor degene met beperkte uitrusting zijn er gratis (lig)stoelen en tafels te leen. Zodra je geïnstalleerd bent, kun je genieten van het prachtige uitzicht dat je hebt over de Toscaanse heuvels. Je kunt zelfs Volterra 25 km verderop zien liggen.


 

Tent, camper of caravan

De camping is bij uitstek geschikt voor mensen die met de tent, caravan of camper (tot 6 meter) op vakantie gaan.
 

Honden

Honden zijn welkom wanneer ze goed zijn opgevoed en de struisvogels met rust laten. 
 

 

Pittoreske dorpjes

Camping La Corsa is gelegen vlakbij het middeleeuwse dorpje Guardistallo. Hier bevindt zich o.a. een kruidenier, bakker, goede restaurants, gezellige cafés, geldautomaat, dokerspost en drogist. Tevens is er een winkeltje waar je lokale vino en olijfolie kunt kopen. In de nabije omgeving zijn nog meer mooie middeleeuwse dorpjes zoals Casale Marittimo, Bolgheri en Bibbona.


 

Cultuursteden

De centrale ligging in Toscane nodigt uit om diverse cultuursteden te bezoeken. Op 25 kilometer afstand ligt het Etruskische, ommuurde middeleeuwse stadje Volterra. En iets verderop het stadje San Gimignano, dat bekend is om zijn 14 torens die het silhouet van de stad domineren.
Ook zijn vanuit de camping Pisa, Siena, Florence en Lucca goed bereikbaar.
De omgeving is dus niet alleen mooi, maar ook interessant. 


 

Stranden

De Etruskische kust ligt op slechts 12 km van de camping. Er is keuze genoeg zoals Vada met haar prachtige witte strand, de Golf van Baratti met haar heldere water en Cecina Mare met haar gezellige boulevard.
 

Fietsroutes

De directe omgeving van de camping is een paradijs voor fietsers Er zijn steile klimmetjes, spectaculaire vergezichten én afdalingen! Het is niet voor niets dat Paolo Bettini hier met zijn trainingen de basis heeft gelegd voor zijn overwinningen, waaronder het WK op de weg in 2006. Het is ook geschikt voor mountainbikes en E-bikes met een accu van 36V.
 

Wandelroutes

In de nabije omgeving zijn vele prachtige wandelroutes in zowel bossen als natuurparken. Zo ligt tussen Guardistallo en Cecina een bos met een meer, Etruskische opgravingen en grotten waar de Italianen in de Tweede Wereldoorlog hebben geschuild.
Op slechts 10 km van de camping vind je het natuurpark ‘Macchia della Magona’. In dit natuurgebied dat maar liefst 1.600 hectare beslaat vindt je 16 verschillende routes. Je kunt hier wandelen, paardrijden en mountainbiken.


 

Tarieven

Auto + 1 kleine tent € 10,- + € 5,- p.p.
Auto + 1 medium tent € 15,- + € 5,- p.p.
Kleine camper (< 6 m) € 15,- + € 5,- p.p.
Auto + 2 tenten op 1 plek € 20,- + € 5,- p.p.
Auto + vouwdagen € 20,- + € 5,- p.p.
Auto + grote tent (6 x 4 m) € 20,- + € 5,- p.p.
Huisdieren   gratis

Toeslag:
In het hoogseizoen (1 juli t/m 31 aug) geldt een toeslag van € 5,- per plek per dag.

Inclusief:
 • water, elektriciteit
 • gratis gebruik van BBQ's (behalve wanneer er een waarschuwing is voor bosbranden)​
 • (lig)stoelen en tafels voor vakantiegangers die licht reizen
Exclusief:
 • toeristenbelasting
 

Reserveren

Dat kan via deze link

NAAR BOVEN