Dagje uit met kids in Toscane

 
Toscane is een vakantieparadijs voor het hele gezin. Bekend om zijn heuvelachtige landschap, zijn pittoreske dorpjes waar je samen een heerlijke ‘gelato’ (ijsje) eet, de Toren van Pisa en de Toscaanse kust waar je samen zandkastelen bouwt. Kinderen vermaken zich hier prima!
Maar wist je dat Toscane nog veel meer te bieden heeft? Wij hebben een paar tips voor een leuk dagje uit met kids. Ook voor jonge de kleintjes!

• Zwemparadijs - Acqua Village Waterpark
• Thermale baden - Saturnia (gratis)
• Klimpark - Il Giardino Sospeso
• Pretpark - Cavallino Matto
• Dierentuin - Parco Gallorose
Aquarium - Acquario Livorno

 

Acqua Village Waterpark


 


Supergaaf!

 
Toen we de brochure zagen, dachten we eerst: "Is dit alles?" Maar toen we in Acqua Village Cecina aankwamen zagen we pas hoe groot het park is. Wat veel gave glijbanen! En super leuke speeltoestellen voor jong en oud!


 

Jonge kids

Er zijn maar liefst 2 zwembaden voor kleine kinderen: Tropical Island en Fun Island. En het is fun! Ook is er een golfslagbad dat heel langzaam afloopt. Dus leuk voor jong en oud.
 

Tieners

Voor tieners en volwassen zijn er natuurlijk ook zwembaden. En glijbanen zoals de Kamikaze, Anaconda, Twister, Surfing Hill en Superscivolo Intrigo. De één nog spannender dan de andere. Bij sommige glijbanen kun je zelfs met zijn vieren tegelijk naar beneden of met z’n vieren in ’n grote rubberen band. 

Dagkaart

Je kunt hele en halve dagkaarten kopen voor Acqua Village. Wij raden aan om hier een hele dag voor uit te trekken, want een halve dag is echt te kort.
 

Restaurantjes

Er zijn barretjes en restaurantjes op het park, dus je hoeft niet alles mee te nemen. Ook zijn er stoelen en tafels rond de zwembaden te vinden, dus je hoeft niet de hele dag op het gras te liggen. Je kunt ook nog ligbedden huren, dus volop keuze. 

Gratis parkeren

Bij het Acqua Village kun je gratis parkeren. Adres: Via Tevere, 25 - Cecina Mare. 

Openingstijden

Open van 10.00 tot 18.00 (tot 18.30 uur in het hoogseizoen).
 

Meer info

Bezoek de website van Acqua Village. Je ziet hier 2 waterparken, 1 in Cecina en 1 in Follonica. Onze ervaringen zijn gebaseerd op het waterpark in Cecina.

Thermale baden Saturnia
Bezoek de spa-verrassing Satúrnia. Je kunt naar de officiële Terme di Satúrnia gaan, maar wil je gratis dobberen, ga dan naar de plek waar het heilzame bronwater via natuurlijke bassins omlaag stroomt: de Cascate del Gorello.
 
De thermebaden zijn 37 graden Celsius. Een beetje vreemd wanneer het in de zomer buiten 40 graden is, maar er is geen Italiaan die zich daar iets van aan trekt. Italianen gaan graag naar thermebaden, dus het is er gezellig druk. Er zijn geen massa's toeristen.

Wanneer je aankomt sta je perplex van hoe mooi het is. Het lijken allemaal kleine bubbelbaden zonder bubbels, maar met watervalletjes.
 


Waan je ook in het Italiaanse leven: dobber ontspannen uren achtereen, kijk hoe de Italianen praatjes maken met elkaar, lees boeken en geniet.
 
Omdat het massatoerisme hier nog niet is, is het eenvoudig. Geen soevenirswinkels, hotels of snackbar, maar je kunt hier wel zelf je picknickmand meenemen.

Na het bezoek zul je je thuis willen douchen, want de zwavelbaden ruiken “heerlijk” naar rotte eieren. Maar het is er prachtig en je komt ontspannen terug.
 

Adres 

Cascate del Gorello ligt aan de Via della Follonata, 58014 Saturnia, Manciano (GR)NAAR BOVEN

Klimpark 

"Il Giardino Sospeso" 

Wil je een dagje heerlijk klimmen en klauteren in de schaduw? Dan hebben we een tip voor jou. Het klimpark "Il Giardino Sospeso" in Riparbella (Pisa) bevindt zich namelijk onder eeuwenoude eikenbomen. Je kunt hier acrobatische cursussen volgen, die via de boomtoppen zijn gemaakt en open zijn voor iedereen. 
 

Voor jong & oud

Er zijn 5 acrobatische cursussen. Twee voor kinderen meer dan 110 cm lang en drie voor volwassenen en jongeren van meer dan 140 cm lang. Ze bestaan uit een reeks van vaste en zwevende platforms gekoppeld door kruisingen met verschillende lengten en moeilijkheidsgraden.

Wanneer je met kinderen bent en er bij wilt blijven, dan kan dat prima. Dan betaal je alleen entree voor de kinderen, omdat je daar veiligheidsuitrusting voor huurt en ze een korte introductieles krijgen van een proffesional. 


 

Adres

Het avonturenpark ligt op 500 meter van de afrit Cecina Nord della Variante Aurelia, in de richting van Volterra aan de SR68: ongeveer tussen Cecina en Riparbella in. De GPS coordinaten zijn  43°20'42.58'' N - 10°32'09.82'' E. (Op de website van het avonturenpark "Il Giardino Sospeso" staat alleen het adres van de websitemaker, niet van het avonturenpark.)


 

Openingstijden

Het is elke dag open vanaf 10:00 uur.


 

Meer info

Zie website van Il Giardino Sospesso.
 

Picknicken of restaurant


Na het klimmen heb je vast enorme trek! Je kunt een picknickmand meenemen, welke je op het park mag nuttigen. Picknicktafels staan klaar, terwijl je lekker geniet in de zon of schaduw. Ook kun je op het park een pizza of een menu nemen tegen nette prijzen.

Strand in de buurt

Wil je na het klimmen lekker relaxen op een wit strand met helder blauwe zee? Dan ligt Vada in de buurt. 

 

Cavallino MattoBekend pretpark 

Wanneer je in Toscane op vakantie bent zie je overal borden langs de weg van Cavallino Matto. Dit pretpark ligt circa 20 minuten ten zuiden van Cecina.
 

Jonge kids

Wanneer je met jonge kinderen bent, is dit een superleuk pretpark! Er zijn zoveel verschillende attracties voor jonge kinderen zoals lekker in een auto rijden of in een boot zitten waar een waterkanon op staat waarmee je naar andere boten kunt spuiten. Ook vind je er verschillende achtbanen, een draaimolen, attracties om door de lucht te zweven, een speeltuin, een 4D theater en nog veel meer.
Wanneer je hier met jonge kinderen bent, kun je je zeker een hele dag vermaken. Het is een mooi park met veel schaduwplekken.


Tieners

Heb je tieners, pubers of ben je zelf pretparkfan? Verwacht dan geen pretpark met de omvang van bijv de Efteling. Een voordeel van Cavallino Matto: de attracties hebben niet zulke lange rijen. Je kunt dus heel vaak achter elkaar in dezelfde gave attractie. Vind je een hele dag te lang? Dan kun je halve dagkaarten kopen, maar die zijn verhoudingsgewijs niet veel goedkoper.

De achtbanen, de shokingtower waarmee je 50 meter de lucht in schiet, de Yukatan en wildwaterbaan maken het gaaf. Ook de Freestyle die in 2015 is geplaatst is te gek! Het is een achtbaan waar je rechtop in staat! Het is zo heftig, dat geadviseerd wordt een uur daarna niet in een andere attractie te gaan. Maar geen nood. Cavallino Matto heeft een 4D theater waar je dan even tot rust kan komen onder het genot van een film, waarbij je niet alleen 3D ziet, maar ook nog eens dingen voelt gebeuren. Heel grappig. Of geniet samen van een lunch in het restaurant op het pretpark.


Meer info

Prijzen en openingstijden zijn seizoensafhankelijk. Zie voor meer informatie de website van Cavallino Matto.

Parkeren

Het adres van dit pretpark in Toscane is Via Po' 1, 57022 Marina di Castagneto. Je kunt hier in de buurt gratis parkeren.
 

Parco Gallorose

 


 

Dierentuin 

Wanneer je met je kleine kinderen iets anders wilt doen dan een stadje bezoeken in Toscane kun je naar Parco Gallorose gaan. Het is een dierentuin met zo’n 150 dieren waar je heerlijk rond kunt wandelen, en sommige dieren vinden het heerlijk als je ze aait. Het is geen grote dierentuin, zoals we dat in Nederland gewend zijn, maar leuk om met kleine kinderen naartoe te gaan. 

Speeltuin & meer

Er is een speeltuin en er bevindt zich een restaurant in het park. Ook is er een museum met allerlei verschillende onderwerpen. Zo vind je er o.a. foto’s van speelgoed vanaf 1900 tot 1970.

 
 

Openingstijden

Geopend vanaf 9.30 uur (10.00 uur op feestdagen) tot zonsondergang.
 

Adres

Parco Faunistico Gallorose 
Via Aurelia Sud 65 - Loc. Cedrino - Cecina (Livorno)


 

Meer info

Voor meer informatie kun je terecht op de website: www.parcogallorose.it.
Italiaans vertalen? Dat kan met vertalen.nu/zinnen.