Restaurants

La dolce vita! In Toscane zijn er heel veel leuke en goede restaurants te vinden. Wij geven je graag een aantal tips van de restaurants waar we zelf hebben gegeten. Zo niet, dan vermelden we dit als ‘Tip van onze gasten’.
We hebben ze gerangschikt per plaats (op alfabetische volgorde). Buon appetito! 

Symbolen:
  betekent dat het restaurant (ook) pizza’s serveert
  betekent dat het restaurant gespecialiseerd is in glutenvrij koken

• Casale Marittimo
• Cecina Mare
• Guardistallo
• Riparbella

Casale Marittimo

 
Er zijn diverse goede restaurants in Casale Marittimo. Daarom is dit één van onze favoriete dorpjes om te eten.
 

Le Volte 

Familiair
Net buiten het centrum kun je hier terecht voor heerlijke pasta, vlees én vis. Reserveer tijdig een tafeltje op het balkon of aan één van de ramen. Dan geniet je ook nog van het prachtige uitzicht. Zijn deze tafels al bezet? Eet dan in de gezellige binnentuin tussen de Italiaanse families.
Adres: Via Roma 61. Tel.0039-586-652018 (donderdag gesloten - in het hoogseizoen alle dagen open).


DosaggioZero 

In het midden van dit oude dorpje ligt deze mooie ‘enoteca’ (wijnbar). Laat je door de vriendelijke bediening adviseren over de wijnen uit deze streek en bestel er een lekker bruschetta bij. Ook kun je hier genieten van een heerlijke lunch of diner. Aanrader: de 'caprese' met buffelmozzarella.
Leuke extra: om de paar weken wisselen de schilderijen en foto's met mooie plaatjes van Toscane in deze enoteca. Wij voelen ons hierdoor helemaal thuis.Tel. 0039 340 326 3345. Piazza Del Popolo 16.

NAAR BOVEN

Cecina Mare

 
Op de boulevard van Cecina Mare ligt het ene restaurant naast het andere. Ze zijn niet allemaal even goed. De meeste richten zich alleen op toeristen en zijn dan ook alleen in de zomer open. De volgende restaurants zijn aan te bevelen en worden ook buiten het seizoen bezocht door locals, én door ons (haha).
 

L'Acquapazza 

Vis & pizza
Dit restaurant ligt slechts op 5 minuutjes lopen van de boulevard. Ze hebben lekkere pizza’s, ook glutenvrij! Houd je van vis? Neem dan als voorgerecht de ‘Frutti di Mare’. Een sensatie voor je smaakpupillen en prachtig opgediend.
Adres: Via Carlo Ginori 89. Tel.+39-586-621219 (dinsdag gesloten)


NAAR BOVEN

Guardistallo

 
Ondanks dat Guardistallo heel klein is, zijn er meerdere restaurants. Dit zijn onze favorieten.
 

La Fonda 

Mexicaans eten & heerlijke pizza's
Wil je een heerlijke pizza? Ga dan naar La Fonda. Voor pizza één van onze favoriete restaurants, omdat de pizza’s een dunne bodem en een goede smaak hebben. Je kunt hier heel gezellig zitten. Vanaf 20.00 uur staan er allemaal tafeltjes en stoelen buiten in het smalle straatje. Dat voelt echt Italiaans!
Heb je meer zin in Mexicaans eten? Dan heb je geluk! Daarvoor kun je hier ook terecht. Vrijdagavond hebben ze een speciale aanbieding: pizza Margherita en drankje voor slechts € 5,-.Let op, dit geldt niet in de maand augustus.
Geef je bij Ilona (de vriendelijke eigenaresse) aan dat je via ons komt, dan krijg je een gratis kopje koffie na. Buon appettito! 
Tel. 0039 586 655 177 (ze spreekt ook Duits en Engels). Adres: Via Palestro 77.


 

L'Osteria del Pinzagrilli

Toscaans eten met prachtig uitzicht
Adres: Via Palestro 37. Tel. 0039-586 655 350. 

NAAR BOVEN

Riparbella


In het kleine dorpje Riparbella is niet veel te doen en te zien. Maar de route er naartoe is prachtig én je kunt er heerlijk eten.
 

Osteria In Cantina

Typisch Toscaans
Voor een echte typische Toscaanse maaltijd én ambiance moet je hier zijn. De eigenaar Luciano ontvangt je hartelijk. Hij en zijn vrouw Nadia bereiden hoogstpersoonlijk de maaltijden. Je kunt a la carte eten, maar ook kiezen uit menu’s met een vaste prijs. Zo krijg je voor € 20 p.p. al een heerlijke driegangenmaaltijd inclusief wijn en koffie na.
Wij nemen graag vooraf een Toscaanse vleesplank. Als hoofdgerecht ‘cinghiale’ (everzwijn). Die bereiden ze op verschillende wijzen. En als nagerecht ‘castagnaccio’. Dit is een typische Toscaanse taart gemaakt van kastanjemeel en pijnboompitten. La dolce vita!
Openingstijden: 12u - 20u (sluit de keuken)
Adres: Piazza XX Settembre 4. Tel.+39-345-4021344


NAAR BOVEN